Tennis Taula femení

Al llarg dels anys són molt poques les noies que segueixen dins del món del tennis taula, ja sigui per la perspectiva patriarcal que perdura actualment en diferents àmbits socials i també present en l’esport com pel menor nombre d’oportunitats. Com a Federació que vol vetllar per canviar aquesta situació històricament perjudicial per al nostre esport, creiem imprescindible destinar un punt del programa al tennis taula femení. Un dels nostres objectius és aconseguir una Federació més equitativa.

Aquestes són les nostres propostes i estratègies per recolzar el tennis taula femení:

  • Donar la mateixa visibilitat tant a les competicions masculines com a les femenines, com per exemple, el cas concret de l’Open Internacional Ciutat de Barcelona donat que actualment és només masculí. Ho duríem a terme afavorint la competició femenina, seguint la mateixa dinàmica i afegint una taula més.
  • Incorporar recursos a l’abast de tothom amb informació accessible sobre inscripcions a cursos d’entrenadors/es, àrbitres.
  • Impulsar exhibicions i xerrades d’oci per la ciutadania. Així com a les escoles, potenciant la participació femenina de diferents edats i nivells per la màxima difusió possible.
  • Organitzar trobades en les que noies professionals del tennis taula visitin els clubs per incentivar la motivació de les més petites en els diferents estaments.
  • Crear mini formacions de temàtiques extraordinàries com de gestió de clubs, federacions, beques i ajuts.
  • Reincorporar les lligues escolars mixtes.
  • Promocionar que les concentracions femenines de diferents edats es facin en una mateixa seu, per tal de prioritzar la motivació de les jugadores.
  • Compondre un comitè de noies format per diferents estaments en què regularment s’aportin propostes de millora fent reunions representatives. Com per exemple, fer taules de debat per promoure el lideratge i la participació, fer un seguiment de les motivacions de cada jugadora, millorar les seves capacitats i detectar punts a enfortir.
Translate »